HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

4 Mevsim Lastik Avantaj ve Dezavantajları

13-02-2023 16:31
4 Mevsim Lastik Avantaj ve Dezavantajları
Yol güvenliği için en önemli unsurlardan biri lastik türüdür. Aracın güvenilirliği kadar lastiğin de güvenilir olması, hem kısa mesafe hem de uzun ve şehirlerarası yollar için de hayati bir önem taşır. 

4 mevsim lastik adından da belli olduğu üzere dört mevsim kullanılabilir olması özelliği ile üretilir. “4 mevsim lastik avantaj ve dezavantajları nelerdir?” ya da “Hangi durumlarda 4 mevsim lastik kullanmanız tavsiye edilir?” sorularına yönelik detaylı cevaplara yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Bu lastiklerin genel avantajı, mevsim fark etmeksizin farklı hava koşullarından araç kullanım verimini artırmasıdır. Ne kadar güvenli ve sağlam bir aracınız olduğu ya da aracınızın modeli fark etmeksizin lastik, yol tutuşu için belirleyici bir faktördür. Bu nedenle lastiğinizi seçmek, aracınızı seçmek kadar ciddi bir süreçtir. Bu süreci en mantıklı şekilde yürütmek için lastikler ile ilgili bilgi sahibi olmanız önemlidir. Hangi mevsimde hangi lastiği kullanmanız gerektiği ve lastiğin özelliklerini bilmek en iyi tercihi yapmanızı sağlayacaktır.

4 Mevsim Lastik Ne Zaman Kullanılır? 

 Tam 12 ay boyunca hava değişimleri fark etmeksizin 4 mevsim lastik kullanma avantajı, müşterileri cezbetmekte ve ekonomik katkıları üstüne yoğunlaşmalarını sağlamaktadır. Öte yandan, diğer lastik çeşitlerinde olduğu gibi 4 mevsim lastik avantaj ve dezavantajları da duruma göre değişebilir. Bu nedenle yıl boyunca hava durumu değişmesine rağmen 4 mevsim lastik kullanmanın hem artıları hem de eksileri bulunur. Siz de 4 mevsim lastik çeşitlerinin artı ve eksi yönlerini öğrenerek satın alma işlemlerinizi daha planlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

4 mevsim lastik, yaz lastiği ve kış lastiği değiştirme zahmeti ve masrafından kurtulmak amacı ile üretilir. Bu doğrultuda yaz lastiğinin kış koşullarında tehlikeli olması muhtemeldir. Yaz lastiğine kıyasla kış mevsiminde daha iyi performans sağlayan 4 mevsim lastik, yine de kış koşullarında tehlike ortaya çıkarabilmektedir. Benzer bir şekilde kış lastiği de buzlanmaya karşı yüksek performans gösterse de 4 mevsim lastik yağış olmadığı kış günlerinde işe yarayabilecektir. Bu noktada lastiğin artı ve eksilerini daha detaylı bilmek önemlidir. 

4 Mevsim Lastik Avantajları Nelerdir? 

Yaz lastiği ve kış lastiği arasında mevsimsel değişiklikler yapmak oldukça masraflı olabilmektedir. Lastik fiyatları güncel olarak artış gösterebilmektedir. Aynı zamanda, pek çok kişi lastik değiştirmeyi tam olarak bilmeyebilir ya da güvenli bulmayabilir. Diğer yandan, aracı lastik değişimine götürmek kimi lastik sahiplerince hem zaman kaybı hem de ekstra masraf olarak görülebilir. Bu doğrultuda, 4 mevsim lastiğin en büyük avantajlarından birinin araç sahibini lastik değiştirme zahmetinden kurtarması olduğu söylenebilir. 4 mevsim lastiğin artıları arasında şunlar yer alır:

  • Raf ömrünün mevsimlik lastiklere göre uzun olması,
  • Kullanım süresinin mevsimlik lastiğe göre uzun oluşu,
  • Soğuk hava koşullarında donmaması gibi avantajlar bulunur. 

Yaşadığınız yerin hava koşulları, 4 mevsimlik lastiğin kullanımını mantıklı hale getirebilir. Örneğin havanın 10 derecenin altına düşmediği ılık bir iklim, 4 mevsim lastiği 12 ay boyunca kullanabilmenizi sağlar. 

4 Mevsim Lastik Hangi Durumlarda Dezavantajlıdır? 

4 mevsim lastik avantajları ve dezavantajları büyük oranda bölgesel olarak değişmektedir. Kış aylarının sert geçmediği yerlerde büyük oranda risk doğurmayan 4 mevsimlik lastik; soğuk iklimlerde tehlikeli ve iş görmez hale gelebilir. Aynı şekilde, yaz koşullarının da ekstrem olmaması gerekir. Aksi takdirde 4 mevsimlik lastik, sıcak asfaltta yol tutuşu konusunda başarısız olabilir. 

Buna ek olarak, 4 mevsim lastik türleri donmuş ya da ıslak yolda kış lastiği kadar iyi bir performans sergileyemez. Dolayısı ile mevsim lastiklerine kıyasla düşük performanslı olabilecektir. Siz de 4 mevsim lastik avantaj ve dezavantajları konusunda araç kullandığınız bölgenin koşullarına göre karar verebilirsiniz. Lastik kullanımı ve lastik parçalarına ait işinize yarayacak bilgilere kolayca ulaşmak için sitemizden yararlanabilirsiniz.     

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.