HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Seal Lastik ve Özellikleri

13-02-2023 16:12
Seal Lastik ve Özellikleri

Seal lastik ve özellikleri kullanılan markaya göre şekillenmektedir. Ancak bu lastiklerin temel bir amacı bulunur. Seal lastik şeklinde adlandırılan lastik teknolojisi ile üretilen lastikler, lastik sırtının iç kısmında jel bir tabaka yer alır. Bu teknoloji lastiğe herhangi delici bir cisim saplanması anında etrafında kapatıcı bir etki yaratır. Bunun sonucunda da lastiğin havasını içeri hapsederek muhafaza eder. Böylelikle aracınızın hareketinde herhangi bir kısıtlanma yaşanmaz.

Seal Lastik Nedir?

“Seal lastik nedir?” gibi sorular konu ile ilgilenen kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Seal Inside teknolojisi ile üretilen lastiklere seal lastik denilmektedir. Lastik patlama durumlarında sürücüler olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için çözüm olarak tasarlanıp üretilmiştir. Böylece sürücülere kesintisiz ve güvenli bir şekilde yola devam etme imkânı da sağlanmış olur.

Seal lastiğin asıl amacı, lastikte oluşabilecek herhangi bir delinme ya da kesilmeye karşı lastiğin içerisindeki havayı muhafaza etmektir. Bu sayede de lastiğin içerisindeki basınç kaybı da önlenir. Volkswagen gibi markaların araçlarında seal lastikler orijinal ekipman olarak kullanılmaktadır.

Seal Lastik Özellikleri Nelerdir?

Halk arasında jelli lastik olarak bilinen seal lastikler, iç bölümünde jele benzeyen polimer bir dolgu macunu bulundurur. Lastik herhangi bir etken ile delindiği takdirde jel hızlı bir şekilde hava kaçağını kapatarak bölgede kalıcı bir dolgu oluşturur. Seal lastiğin diğer özellikleri arasında şunlar bulunur:

  • Kendi kendini tamir edebilir.
  • Delinme sonrasında kullanılabilir.

Yukarıdaki özellikler seal lastikleri diğer lastiklerden ayıran en önemli özelliklerdir. Kendi kendini tamir edebilmesi seal lastiklerinin kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin en büyük nedenidir.

Seal Lastik Hangi Markalarda Var?

Seal lastik teknolojisi markalara göre farklı isimlerle adlandırılmaktadır. Seal lastik teknolojisi kullanan markalardan bazıları şunlardır:

Alman üretici olan Continental, kullanıcılarının güvenliğini ve konforunu göz önünde bulundurarak ContiSeal teknolojisini kullanmaktadır. ContiSeal teknolojisi, yolculuk sırasında lastiği delebilecek cisimlere karşı ani basınç kaybını önlemek için üretilmiş bir teknolojidir. Continental, ContiSeal teknolojisini yaz ve kış lastiklerinde görmek oldukça olasıdır. Continental’in en çok satan ürününe de buradan göz atabilirsiniz.

Goodyear, dünyaca ünlü lastik üreticilerinden birisidir. Lastiklerini meydana gelebilecek her olumsuz koşula uygun hale getirmek için tasarlar ve geliştirir. Olumsuz durumlara karşı geliştirdiği lastik teknolojilerinden birisi de SealTech teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde çapı 5mm’yi aşmayan bütün çivi gibi cisimlerin lastiğin basıncını kaybetmemesini sağlar. Sonuç olarak da araç kontrolden çıkmamış olur.

Michelin, lastik üretiminde dünya devi firmaların arasında yer almaktadır. Yenilikçi düşünce yapısı ile birlikte de günümüz teknolojilerinin birçoğundan yararlanmaktadır. Michelin kullandığı teknolojiler sayesinde sürücülerinin güvenliği ve konforunu en üst seviyeye çeker. Güvenlik odaklı teknolojilerinden bir tanesi de SelfSeal’dır. SelfSeal teknolojisi yardımıyla trafikte kesici bir maddenin lastiğe saplanması durumunda jeller olası bir basınç kaybını önler ve bölgeyi mühürler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.